Козацьке свято!!!

2016-10-13

учні

13 жовтня «Козацький гарт» провели у Озерському НВО. На нього завітав представник Генеральної канцелярії українського козацтва Опанащук Віталій Степанович, генеральний писар українського козацтва.. Цьогорічне свято не порівняти ні з чим. Блакитно-жовті прапори, вишиванки, які майорять то тут, то там, а головне - усміхнені та світлі обличчя дітей, які говорили самі за себе. Учні з нетерпінням чекали на гостя. І він не підвів! Цей колоритний та мужній чоловік не лише назавжди залишився в серцях юних озерчан, але й зумів зацікавити дітей козацьким ремеслом.

В давнину, саме на Покрову відбувалася велика Генеральна Січова Рада. На ній вирішували найважливіші стратегічні питання козацького життя. Цей день запам’ятався українському народові як найголовніше свято людей, які є нащадками козацького роду.

Тому кожен клас приготував представлення та власну емблему. Діти з ентузіазмом готувалися, і як результат – різнобічні та багатогранні виступи, в яких основним лейтмотивом є любов до своєї країни, повага до її історії.

Отож, свято пройшло на славу! Здається, ще ніколи учні не виглядали більш піднесено. Забави школярам так сподобались, що ті навіть не хотіли відпускати гостей додому.

Бачити вихованців НВО у вишиванках та шароварах, з прапорами та вірою в очах –приємно і радісно.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi